В час по зумба

За първи път
В час по зумба

Липсва ли ви първият учебен ден? На нас – много. Признаваме си, че в очакването му имаше солидна доза очарование и сладко напрежение, които всеки път преживявахме по различен начин. Но, да – винаги дълбоко от сърцето.

Днес, години след като окончателно напуснахме класната стая, ни вълнуват сходни емоции, но този път само когато стартираме... ново фитнес приключение.

Настоящото се казва зумба. Представлява забавна комбинация от латино танци + движения със съпротивление, с която вече имахме удоволствието да ви запознаем подробно в предишен материал.

А ако и на вас ви предстои час по зумбиране, нека станем съученици в първи клас, искате ли? Приемаме мълчанието ви за положителен отговор и започваме реализация на блестящото си хрумване. Точно сега: 

Смятаме, че ще е много добра идея, ако посетим фитнес залата по-рано. Например - 15 минути преди началото на самата тренировка. Съгласни?

Доводите ни са следните: първо, така ще имаме време да се настроим на вълна интензивно кардио, както и да се подготвим за обилното потене, което ни предстои.

Второ, често инструкторите водят няколко последователни курса един след друг. Което означава, че е възможно да хванем предходния час по зумба и... Да погледаме как тренира другата група. А наблюдението, както знаете, има безброй хубави страни. То ще ни позволи да видим изпълнението на движенията отстрани, отдалече и на живо. И ще ни даде предимство в реалното им усвояване впоследствие.

Освен това, въобще не си въобразявайте, че ще разположим персоните си най-отзад, зад всички останали трениращи. Напротив. Като начинаещи, за нас ще е най-добре да се намираме съвсем близо до инструктора, за да следваме безпроблемно стъпките, които той показва. Не се залъгвайте – първият чин (ред) винаги е бил стратегическо място. И сега отново ще се убедите, че е така.

Добрата новина е, че в този клас никой не ще очаква от нас да имаме опит в латино танците или в упражненията със съпротивление. Но, за да станем бързо отличници, ще е добре да сме редовни ученици. Тоест, да посещаваме зумба класа поне два пъти седмично. Всяко отсъствие, както и непостоянството, ще ни отдалечат от очакваните за фигурата ни резултати.

Извънкласовите занятия обаче са задължителни – през останалите дни от седмицата можем свободно да се посветим на йога сесията си, на упражнения с тежести или на други любими занимания. Яко, нали?

А важните неща за екипировката... ще се върнем да преговорим в урок номер 1.

Е, ние мислим, че сме готови за първия си учебен ден по зумба! А вие на какво мнение сте?

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април